Σπιτικό κέικ με λάδι και πορτοκαλάδα με ανθρακικό.
Υλικά
1 κεσεδάκι των 200 γρ. ηλιέλαιο και ελαιόλαδο μισό μισό
1 κεσεδάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 βανίλιες αλλά και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φαρίνα με άρωμα πορτοκαλιού και μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κεσεδάκι ζάχαρη
Πρώτα χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ύστερα ρίχνω το λάδι, ύστερα το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν παουντερ. Λαδώνω μια φόρμα του κέικ ρίχνω το μείγμα και ψήνουμε στους 170 για 50′.
Τα χτύπησα στο μίξερ χειρός.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο