Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συνταγές γλυκώνΣυνταγές των ομάδων του FBΣυνταγές ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR

Γαλακτομπούρεκο με Γάλα Κατσίκας – Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε!

γαλακτομπουρεκο με γαλα κατσικας
Γαλακτομπούρεκο με Γάλα Κατσίκας - Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε!

Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα πιο αγαπημένα ελληνικά γλυκά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την παραλλαγή του με γάλα κατσίκας, είτε φρέσκο είτε του εμπορίου.

Δοκιμάστε επίσης: Πατάτες Γάλακτος με τριμμένα τυριά – Πανδαισία γεύσης

Διαφορετικό γαλακτομπούρεκο με γάλα κατσίκας

Υλικά

3 βανίλιες
1 λίτρο φρέσκο γάλα κατσίκας, φυσικά γίνεται και τού εμπορίου
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό μέσα
5 αυγά
1 κεσεδάκι του γιαουρτιού των 200 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κεσεδάκι ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας ακόμα
Μια τσιμπιά αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές βούτυρο αγνό φρέσκο για μέσα στην κρέμα
Μια συσκευασία φύλλο κρούστας
250 γρμ. βούτυρο αγνό αγελάδας ή πρόβειο τύπου Κέρκυρας

Για το σιρόπι

700 γρμ. ζάχαρη
400 γρμ. νερό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πρώτα απ’ όλα φτιάχνω το σιρόπι για να κρυώσει.. ( κρύο σιρόπι καυτό γλυκό).
Ύστερα φτιάχνω την κρέμα για το γαλακτομπούρεκο. Όταν δέσει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με το μίξερ χειρός, ρίχνουμε και τα ασπράδια, συνεχίζω το χτύπημα, ρίχνω μέσα στην κρέμα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ή κρέμα μας. Καθώς και τίς 3 κουταλιές βούτυρο.
Ύστερα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σέ τηγάνι όχι να κάψει αλλά ίσα που να λιώσει. Με ένα πινέλο αλείφουμε το πυρέξ και ξεκινάω να στρώνω τα μισά φύλλα με βούτυρο άλειμμα σε κάθε φύλλο με το βούτυρο. Ρίχνουμε όλη την κρέμα, γυρίζω τα φύλλα μέσα στην κρέμα τα οποία εξέχουν. Ύστερα βάζω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο αλείφω με το βούτυρο. Ότι εξέχει τώρα τα γυρίζω από μέσα. Ρίχνω όλο το βούτυρο από πάνω.
Χαράζω οριζόντια και κάθετα, ραντίζω με νερό, γύρω στην μισή κούπα. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170-180 αντιστάσεις. Όταν ψηθεί ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι μας. Αφήνουμε εκεί να κρυώσει και κόβουμε ύστερα από 4 ώρες τουλάχιστον.

Δοκιμάστε επίσης: Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Τρώτε Τυρί Cottage Καθημερινά – O νέος σας σύμμαχος στη δίαιτα

γαλακτομπούρεκο με γάλα κατσίκας,συνταγή για γαλακτομπούρεκο,Συνταγές γλυκών

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Πατάτες Γάλακτος με τριμμένα τυριά – Πανδαισία γεύσης

Jimmy Taylor

Συνταγή για Banoffee σε 10′!

Elina K.

Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια με Σφολιάτα

syntages gia olous

Πατάτες Ογκρατέν με Μπέικον

syntages gia olous

Τυρόπιτα σουφλέ

Jimmy Taylor

Μουστοκούλουρα

Jimmy Taylor