Αν έχετε παραγινομένα μούσμουλα μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα εποχής. Απίστευτη πεντανόστιμη για επάνω στο ψωμάκι, σε πάστα φλώρα και οτιδήποτε άλλο γλυκάκι.
Δοκιμάστε επίσης: Λατρεύεις τα βατόμουρα; Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μαρμελάδα
Συνταγή για μαρμελάδα μούσμουλο
- Για 1.500 γρμ. έτοιμα πλυμένα, καθαρισμένα από την φλούδα και το κουκούτσι τους, έβαλα 1300 γρμ, καστανή ζάχαρη, 1 βανίλια και το χυμό από 1 λεμόνι προς το τέλος.
- Έβρασα τα μούσμουλα με 2 ποτήρια νερό για 20′. Προσθέτω την ζάχαρη, βράζω για 10′ και άφησα όλη νύχτα.
- Το πρωί πολτοποίησα με το ραβδομπλέντερ, βράζω για 30′ στο σύνολο, σέ χαμηλή φωτιά για να μην πιτσιλάει, ρίχνω προς το τέλος 1 βανίλια, το χυμό από 1 λεμόνι και σβήνω την φωτιά.
- Γέμισα το αποστειρωμένο βαζάκι που έβαλα στο φούρνο στους 100 αντιστάσεις για 20′, και καλά πλυμένο πριν. Βάζω ανάποδα το βαζάκι μέχρι να κρυώσει τελείως ή μαρμελάδα.
- Συντηρώ στο ψυγείο το βαζάκι για να είναι και δροσερή η μαρμελάδα.
- Και ένα μυστικό. Έβρασα όλα τα κουκούτσια από τα μούσμουλα με 1 μιση ποτήρι νερό για 10′, και το προσθέτω με σουρωτήρι μέσα στην μαρμελάδα να δέσει. Αυξάνει το άρωμα.
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι – Το γλυκό που “μυρίζει” καλοκαίρι
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο