Χορτόπιτα λεπτή με τραγανό σπιτικό φύλλο και πολύ νόστιμη.
Συνταγή για πεντανόστιμη Χορτόπιτα με τραγανό φύλλο
Για την ζύμη του φύλλου
600 γρ. αλεύρι γοχ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Και νερό όσο πάρει μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη αλλά όχι να μας κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα. Και 1 φακελάκι μαγιά μέσα.
Για την γέμιση
Διάφορα χορταράκια όπως, καυκαλήθρα, λάπατα, αγριοκάροτο, μπόλικο μάραθο, 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, 2 αγριόπρασα, λίγο μαϊντανό, και άνηθο, αγριομάρουλο, τζοχός τρυφερός. Όλα τα κόβω σε κομματάκια, τα σοτάρισα με λίγο ελαιόλαδο για 10. Ύστερα προσθέτουμε 1 αυγό και 1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια, και 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Χωρίζω την ζύμη σε 2 κομμάτια. Παίρνω το 1 κομμάτι και ανοίγω με τα χέρια σέ φύλλο με την βοήθεια 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για να γλιστράει και να ανοίγει το φύλλο. Το κάτω φύλλο έχω πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι γιατί θα σκεπάσω το από κάτω φύλλο στις άκρες.
Ρίχνω όλη την γέμιση. Φτιάχνω και το από πάνω φύλλο με άλλο 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο κατά τον ίδιο τρόπο. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 αντιστάσεις. Η χορτόπιτα γίνεται λεπτή με τραγανό φύλλο και πολύ νόστιμη.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou