Αν ψάχνετε τον πιο νόστιμο μεζέ για το καλοκαίρι, το μπουγιουρντί με μελιτζάνα και πιπεριά φλωρίνης είναι το ιδανικό.
Συνδυάζεται με κρασί, τσίπουρο ή ούζο και αποτελεί ταυτόχρονα και ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα.
Ρεβίθια με Μελιτζάνες – Η Σερραϊκή συνταγή που θα λατρέψεις
Μπουγιουρντί με μελιτζάνα
Υλικά
1 1/2 μελιτζάνα φλασκιά σε φέτες
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης σέ φετούλες
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι σέ φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μάραθο ή μαϊντανό
1 μεσαία ντομάτα σε φετούλες
Μισό κουταλάκι του γλυκού και κοφτό σκόνη σκόρδου
Λίγο μπούκοβο στην μύτη του κουταλιού
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια
100 γρ. τυρί κίτρινο ντιρολο σέ κυβάκια κομμένο
Αλάτι για τα λαχανικά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζω αντικολλητικό χαρτί σέ ταψακι μικρό διότι δεν είχα πήλινο στρώνω σέ στρώσεις μελιτζάνα, πιπεριά Φλωρίνης, την ντομάτα την έβαλα αργότερα. Ρίχνω αλάτι, ρίγανη το ελαιόλαδο και τα ψήνω για 20′. Ύστερα προσθέτουμε την ντομάτα. Ξανά ψήσιμο στους 200 αντιστάσεις για 10′. Ύστερα ρίχνω τα τυριά, τα σκόρδα και σκόνη σκόρδου. Ψήνω όλα μαζί για 15′. Δεν θέλουμε βασικά να μείνουν ζουμιά μέσα.
Όποιος θέλει μπορεί και να τηγανίσει πρώτα τις μελιτζάνες. Εγώ πάντως από την αρχή στο φούρνο για πιο υγιεινό αλλά και νόστιμο!
Δοκιμάστε επίσης: Μελιτζάνες Πανέ – Μια εύκολη συνταγή που θα σας καταπλήξει
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou