Εκλέρ ή σου; Όπως και να τα πείτε είναι Τέλεια!!
Εκλέρ ή σου: Γεμιστά με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας
Υλικά
Ζύμη:
360 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600 ml νερό
6 αυγά
160 γρ. βούτυρο Βιτάμ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μιάμιση κουταλιά τής σούπας ζάχαρη
Γέμιση:
1 λίτρο γάλα (μισό νερό, μισό εβαπορέ)
1 σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
8 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές τής σούπας κορν φλάουερ
Τρόπος παρασκευής:
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με το αλάτι, την ζάχαρη και το βούτυρο.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα η κουτάλα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε για είκοσι λεπτά να κρυώσει. Στην συνέχεια αφού κρυώσει η ζύμη την βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χτυπάμε στο μίξερ για πέντε λεπτά να ομογενοποιηθούν και είναι έτοιμη η ζύμη!
Πάρτε ένα κορνέ και κάντε στρογγυλά ή μακρόστενα σχέδια σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για μισή ώρα στους 190 βαθμούς σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμα και έχουν πάρει χρώμα αλλάξτε την θερμοκρασία του φούρνου στους 110 βαθμούς για δεκαπέντε λεπτά να στεγνώσουν εσωτερικά!
Κρέμα λευκής σοκολάτας:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την λευκή σοκολάτα. Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε ένα φλυτζανάκι με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει! Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να παγώσει και γεμίζουμε τα εκλερ. Κόβουμε στην μέση γεμίζουμε με την κρέμα και είναι τέλεια! Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και φρούτα εποχής από πάνω η ζάχαρη άχνη. Η ακόμη και γλάσο ζάχαρης ανακατεύοντας σε ένα φλυτζανάκι του καφέ άχνη ζάχαρη 5 κουταλιές τής σούπας και μιάμιση νερό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και τον διαχειριστή Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός