Απίθανα, τραγανά και γευστικότατα σπιτικά μπισκότα πτι μπερ.
Συνταγή για Σπιτικά Μπισκότα Πτι Μπερ – Υλικά
100 γραμμ. ζάχαρη καρύδας, ή αν εσείς θέλετε βάζετε ότι άλλη ζάχαρη επιθυμείτε
100 γραμμ. βούτυρο λάιτ λούρπακ, αν και η συνταγή έλεγε βούτυρο κλαριφιε.
Μια τσιμπιά αλάτι
63 γραμμ. νερό
250 γραμμ. αλεύρι μαλακό μαζί με λίγο ολικής άλεσης αλεύρι.
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Συνταγή για Σπιτικά Μπισκότα Πτι Μπερ – Εκτέλεση
Το βούτυρο έβαλα λίγο στων μικροκυμάτων για να μαλακώσει ελαφρώς , το χτυπάμε με την ζάχαρη στο μούλτι ή με μίξερ χειρός. Ύστερα βάζω το νερό αλάτι, ρίχνω σέ λεκανίτσα, και σιγά σιγά τα άλευρα.
Ζυμώνουμε. Βάζω τη ζύμη σέ ορθογώνιο σχήμα μέσα σέ μεμβράνη διπλώνω και στο ψυγείο για 3 ώρες. Ύστερα ανοίγω φύλλο με το πλάστη, εκεί χρειάστηκα λίγο αλεύρι ακόμη έτσι ράντισα για να μην κολλάει ή ζύμη.
Κόβω σέ τετράγωνα και σε κυκλάκια τα πτι μπερ, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω, ξαναπαίρνω τα κομμάτια ζύμης και ξανά ανοίγω φύλλο με τον ίδιο τρόπο ξανά μέχρι να τελειώσει ή ζύμη.
Ψήσιμο στις αντιστάσεις στους 180 προθερμασμένο φούρνο για 15′.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou