Ένα διαφορετικό ιμάμ μπαϊλντί στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο.
Δοκιμάστε επίσης: Ρεβίθια με Μελιτζάνες – Η Σερραϊκή συνταγή που θα λατρέψεις
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
5 μεγάλα κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα, λάδι
Μπόλικο τυρί γκούντα
Εκτέλεση
Κόβω την μελιτζάνα να γίνει σαν μια βαρκούλα, αδειάζω την ψίχα με ένα κουταλάκι, τις βάζω σε αλατόνερο για μισή ώρα. Τέλος, τις ψήνω σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα με αλάτι χωρίς ίχνος από λάδι και στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Μετά τις τηγάνισα.
Σε τηγάνι βάζω λίγο λάδι, κόβω το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια. Κόβω κυδωνάτα τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
Τσιγαρίζω καλά, ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και δυο κουταλιές από τη σάλτσα, αν είναι σπιτική ακόμα καλύτερα.
Γεμίζω τις μελιτζάνες, βάζω στο πυρέξ και ρίχνω 5,6 κουταλιές της σούπας μαζί με λίγο νεράκι από την σάλτσα και τυράκι από πάνω και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα στους 180.
Δοκιμάστε επίσης: Μελιτζάνες Πανέ – Μια εύκολη συνταγή που θα σας καταπλήξει
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou