Μεγάλη Εβδομάδα προ των πυλών και εμείς μαγειρεύουμε ένα πιάτο παραδοσιακό των ημερών. Σουπιές με σπανάκι και φινόκιο.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια καφέ ελαιόλαδο
- 2 – 3 σουπιές ανάλογα τα άτομα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Μισό πράσο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φινόκιο (θέλουμε το μισό) ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 3 τομάτες ώριμες κομμένες σε ζαράκια
- Φρέσκο σπανάκι 2 χούφτες
- Αλάτι, ζάχαρη
- Κύμινο
- Κόλιανδρο
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις σουπιές. Όταν έχουν βράσει καλά τις αποσύρουμε, τις κόβουμε σε μπουκιές και κρατάμε το ζουμί. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φινόκιο και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο και σβήνουμε με ούζο.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε την τομάτα, το ζουμί της σουπιάς και το αφήνουμε να πάρει βράση. (προσοχή, προσπαθούμε να αποφύγουμε το να ρίξουμε νερό στην συνταγή. Το ζουμί που βράσαμε την σουπιά και η τομάτα είναι αρκετά.
- Τέλος, προσθέτουμε την σουπιά και το σπανάκι και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι. Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και τα αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ζάχαρη, κόλιανδρο κατά βούληση. Καλή απόλαυση!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευάγγελων Γεύσεις
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο