Συνταγή για πεντανόστιμα σκαλτσούνια με λουκούμι και καρύδια.
Ζύμη
2 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Χυμό ενός λεμονιού μέσα στο οποίο διαλύουμε δύο κοφτά κουταλάκια γλυκού σόδα.
8 κουταλιές ζάχαρη
Περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Δοκιμάστε επίσης: Μιλφέιγ με Φράουλες
Γέμιση
Λουκούμι μπουκιές
Λίγα καρύδια περίπου 100 γρ.
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι τη ζάχαρη το αλάτι και το πορτοκάλι σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού το ανοίγουμε και βάζουμε μέσα τη γέμιση.
Αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180 αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Κατόπιν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!
Δοκιμάστε επίσης: Κορμός με Μαρμελάδα Βερίκοκο
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου