Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας μικρά, αφράτα και ημίγλυκα ψωμάκια Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου.
Συνταγή για εύκολα Λαζαράκια
Υλικά:
- 400γρ. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 150γρ. Ζάχαρη
- 50γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κανέλα
- ½ κ.σ. κακουλέ
- Λίγο αλάτι 800γρ.
- Αλεύρι γ.ο.χ. 50γρ.
- Σταφίδες για την γέμιση
- Γαρύφαλλο για τα μάτια
Εκτέλεση
Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μας. Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, λίγη από την ζάχαρη και τη μαγιά μας και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτάκια να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Τώρα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ελαιόλαδο, κανέλα, κακουλέ, την υπόλοιπη ζάχαρη μας, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μας και πλάθουμε τη ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα να διπλασιαστεί. Μόλις φουσκώσει πλάθουμε μικρά λαζαράκια και βάζουμε για γέμιση τις σταφίδες μας και για μάτια τα γαρύφαλλα. Τα αφήνουμε ένα 20 λεπτό να ξαναφουσκώσουν και τα αλείφουμε πρώτου τα βάλουμε στο φούρνο με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν. Ψήνουμε 20 λεπτάκια σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα ,στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρεύουμε με την Λίτσα. και το μέλος Gkika Eleni