Εσείς αγοράζετε ακόμη έτοιμα?
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΥΛΙΚΑ:
———-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ.χλιαρό νερό
18 γραμμάρια μαγιά ξερή(2 φακελάκια)
1 -1/2 κουταλιά αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
Δείτε ακόμη Νηστίσιμα Παξιμαδάκια Γλυκάνισου
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ :
————————————–
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά και το νερό και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και αρχίζουμε το ζύμωμα πρέπει το λάδι να πάει παντού, πρέπει το αλεύρι να κιτρινίσει από το λάδι. Η ζύμη δηλαδή πρέπει να είναι μαλακή και τριφτη. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην λεκάνη, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει. Περίπου 1 ½ με 2 ώρες. Όταν φουσκώσει, το χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι, το κάνουμε μπαστουνάκι και το τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα . Χωρίζουμε 3 μπαστουνάκια στο κάθε ταψί, σύνολο 6. Τα κόβουμε με μαχαίρι, μέχρι κάτω σε φετες.
Αφού τα κόψουμε, τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για ½ ώρα περίπου στους 180 βαθμούς προσέχουμε να μην είναι σκούρο το χρωμα τους .Τα βγάζουμε τα χωρίζουμε με το μαχαίρι και τα γυρίζουμε
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, αυτή τη φορά στους 150 βαθμούς (αντιστάσεις και πάλι) για 1 με 1 ½ ώρα. Ανάλογα το φούρνο. Έτσι, ξεραίνονται και παίρνουν αυτή την παξιμαδωτή, τραγανή τους υφή. Προσοχή να μην τα κάψουμε και μυρίσει το λάδι. Ξανθά και ανοιχτόχρωμα πρέπει να είναι! Όταν τα βγάλουμε, τα αραδιάζουμε επάνω σε μια σχάρα για να στεγνώσουν.Τα αποθηκεύουμε σε σκεύος αεροστεγές, για αρκετές ημέρες.
Πολύ και καλή σάς επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook