Πως να φτιάξετε μόνοι σας γεμιστά σταφιδόψωμα με κρέμα
Μια καταπληκτική συνταγή σταφιδόψωμου γεμιστά με σπιτική κρέμα από το μέλος LENKO και τη σελίδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”!
Δείτε ακόμη: Πώς θα φτιάξετε μοναδικές σπιτικές Τυρόπιτες Κουρού.
Υλικά για τα Σταφιδόψωμα
Δείτε επίσης: Λαχταριστά γκοφρετίνια σοκολατάκια με 3 Υλικά!
- 250 ml. γάλα
- 100 ml. σπορέλαιο
- 100 gr. ζάχαρη
- 600 gr. αλεύρι
- 20 gr. μαγιά
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για την Κρέμα
- 250 ml. γάλα
- 50 gr. ζάχαρη
- 15 gr. κορν – φλαουρ
- 100 gr. σταφίδες
- 1 αυγό
- φλούδα ενός λεμονιού
- αυγό για άλειμμα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα (χλιαρό), τη ζάχαρη και τη μάγια. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό (ελαφρώς χτυπημένο), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ”ξεκουραστεί” και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη και το κορν – φλαουρ.
Για την κρέμα:
Προσθέτουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα και βράζουμε την κρέμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε απ΄τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε πάνω την κρέμα (την οποία προηγουμένως την έχουμε χτυπήσει στο μίξερ για να αφρατέψει). Απλώνουμε τις σταφίδες (τις οποίες προηγούμενος τις έχουμε μουλιάσει σε νερό για να φουσκώσουν).
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις βάζουμε στο ταψί όπου έχουμε στρώσει πριν μια λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα σταφιδόψωμα να φουσκώσουν και τα αλείβουμε με αυγό.
Ψήνουμε τα σταφιδόψωμα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!