Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, σε αλμυρή εκδοχή!
Μια νόστιμη πίτα με κίτρινη κολοκύθα από το μέλος Eudokia Metallidou και την σελίδα στο Facebook “Σπιτι Μου Θεσσαλονικη” που δεν πρέπει να χάσετε!
Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμη γρήγορη τυρόπιτα σε χρόνο μηδέν!
Δείτε επίσης: Μοναδική κοτόπιτα από τον Έκτορα Μποτρίνι!
Υλικά:
- 1500 γρ. Τριμμένη κολοκύθα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
- 250-300 γρ. τυρί φέτα
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2 φύλλα Σφολιάτας
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε και τρίψουμε την κολοκύθα, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και πιέζουμε να φύγουν τα υγρά της.
Σοτάρουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τέλος την τριμμένη κολοκύθα και αφήνουμε έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε την φέτα τριμμένη, τα αυγά, πιπέρι και λίγο αλάτι..(έχοντας υπόψη την αλμυρότητα της φέτας).
Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας. Προσθέτουμε το μείγμα και απλώνουμε το 2 φύλλο σφολιάτας και τραβώντας της άκρες του κάτω φύλλου γύρω – γύρω ενώνουμε με το επάνω, σφραγίζοντας έτσι την πίτα μας.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω, για περίπου μία ώρα.
Καλή σας επιτυχία!