Μια συνταγή για γλυκό φιόγκοι με μαλακή ζύμη και σιρόπι που τους κάνει να λιώνουν στο στόμα ότι πρέπει για το καφεδάκι σας.
Υλικά για το γλυκό φιόγκοι:
5 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι φυτικό λάδι
2 φακελάκια μαγιά
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι περίπου 800 γρ.
Για το σιρόπι:
2,5 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
Μια φλούδα πορτοκάλι
Λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε χλιαρό το γάλα και ρίχνουμε την μαγιά.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λάδι, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν. Συνεχίζω με το αλεύρι.
- Αφού γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει την μοιράζω σε πέντε κομμάτια τα ανοίγω ενώ μικρό τετράγωνο φύλλο και το κόβω σε εννέα λωρίδες, τις στρίβω μια μια και κάνω κόμπο τις δύο άκρες ενώνοντας.
- Τα αφήνω κανένα τέταρτο να φουσκώσουν και ψήνω στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
- Κρύα τα γλυκά καυτό το σιρόπι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Μένια Στεφοπούλου
Δείτε επίσης Σιροπιαστά Μπουρεκάκια με Μυζήθρα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο