Το γλυκό νεράντζι είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού που δεν πρέπει να λείψει από την κουζίνα σας. Η ιδανική περίοδος για να το φτιάξετε είναι από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, γιατί τα νεράντζια είναι σφιχτά και χοντρόφλουδα.
Υλικά για το γλυκό νεράντζι:
Ένα κιλό φλούδες νεραντζιού
1300 γρ. ζάχαρη
Δυο φλιτζάνια νερό
Χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
- Ξύνουμε τα νεράντζια με τον ψιλό τρίφτη , αφαιρούμε τις φλούδες και τις κόβουμε σε μπαστούνια.
- Ξεπικρίζουμε τις φλούδες επτά φορές, βράζοντας τρία λεπτά κάθε φορά και πάντα με καινούργιο νερό.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε πέντε λεπτά και ρίχνουμε τις φλούδες. Βράζουμε για πέντε λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί το γλυκό ως την επόμενη μέρα.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Reggina Filippou
Δείτε επίσης Γλυκό του Κουταλιού Μελιτζανάκι
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο