Μία πεντανόστιμη συνταγή για να μαγειρέψετε αρνί ρολό στο φούρνο με γέμιση που είναι ιδανική για κυριακάτικο ή εορταστικό τραπέζι.
Υλικά για το αρνί ρολό:
1½ κιλό αρνί χωρίς κόκαλο, σε δύο κομμάτια, σπάλα και μπούτι
1 καρότο κομμένο στη μέση οριζόντια
1-2 πράσα
Την ψίχα από 4 φέτες ψωμιού, σε κύβους
250 γρ. γραβιέρα που μας αρέσει
15 σταφίδες ξανθές
Θυμάρι
Λίγο λάδι
1 ποτήρι ζωμό από τα κόκαλα του αρνιού
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1½ κιλό πατατούλες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση για το αρνί ρολό:
- Ψιλοκόβετε και μαραίνετε το πράσο με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια τηγανίζετε τα κυβάκια του ψωμιού με λίγο λάδι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ο κρεοπώλης σας έχει βγάλει το κόκαλο και έχει πλατύνει λίγο το κρέας. Βάζετε το ένα κομμάτι κάτω, αλατοπιπερώνετε, βάζετε με σειρά το πράσο, το καρότο, το ψωμί, τις σταφίδες, τη γραβιέρα. Σκεπάζετε τα υλικά της γέμισης με το άλλο κομμάτι από πάνω και προσπαθείτε να το δέσετε σε ρολό με νήμα μαγειρέματος ή δίχτυ.
- Τοποθετείτε το ρολό σε ταψί, περιχύνετε με λίγο λάδι και τον ζωμό και ψήνετε για 2½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC πάνω κάτω. Γύρω γύρω βάζετε τις πατατούλες να ψηθούν αφού πρώτα τις περιποιηθείτε μέσα σε ένα μπολ. Θα τις αλατοπιπερώσετε, θα τις πασπαλίσετε με θυμάρι φρέσκο και θα τις ανακατέψετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Αφού κρυώσει λίγο το ρολό αφαιρείτε το σπάγκο ή το δίχτυ και το κόβετε φέτες. Μαζεύετε τα υγρά από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε για να συμπυκνωθεί ο ζωμός με το κρασί και έχετε μια ωραία σάλτσα για συνοδευτικό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Lina Goygoysi
Δείτε ακόμη Αρνάκι με Μελιτζάνες
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο