Φτιάξτε εύκολα μια μηλόπιτα ρολό με αφράτη υφή για σνακ στο σχολείο, επιδόρπιο μετά το μεσημεριανό αλλά και σαν απογευματινό γλυκό με το καφέ σας.
Υλικά για τη μηλόπιτα ρολό:
4 με 5 μήλα
½ κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα ζάχαρη άσπρη
⅓ κούπας κονιάκ
Κανέλα
Καρύδι χοντροκομμένο
125 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε τα μήλα κομμένα σε ροδέλες και τα πασπαλίζουμε με τις ζάχαρες και την κανέλα.
- Στις τρυπούλες των μήλων ρίχνουμε τα καρύδια. Ρίχνουμε το κονιάκ και τα κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με τις βανίλιες και το μπέικιν ανακατεύοντας με μαρίζ.
- Απλώνουμε το παντεσπάνι πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα. Τυλίγουμε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Σοφία Γκογκόση Γιάννης Γκιούρας
Δείτε επίσης Κέικ Μήλου με Κρέμα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο