Ένα εξαιρετικό σπιτικό γλυκό κουταλιού βανίλια με πολύ ωραίο χρώμα και υπέροχη γεύση!
Υλικά για το γλυκό κουταλιού βανίλια:
1 κιλό βανίλιες
900 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις βανίλιες και με την ανάποδη από ένα στυλό βγάζουμε τα κουκούτσια πιέζοντας από την βάση του φρούτου προς τα πίσω.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και τις βανίλιες και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να σπάσουν οι φλούδες.
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε έτσι όλη την νύχτα.
- Το πρωί με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις βανίλιες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και αφαιρούμε τις φλούδες που έχουν σκάσει.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για να δέσει περίπου 25-30 λεπτά
- Όταν το σιρόπι θέλει 5 λεπτά περίπου για να δέσει προσθέτουμε τις βανίλιες και τα βράζουμε όλα μαζί.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει το γλυκό και δούμε πως το σιρόπι έχει αραιώσει, το βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει καλά.
- Το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Katerina Kostanasiou-Tatsi
Δείτε ακόμη Γλυκό του Κουταλιού Φράπα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο