Φτιάξτε εύκολα σπιτικό παστέλι σε 10 λεπτά που είναι σκληρό σαν του εμπορίου και δεν μαλακώνει όσες μέρες και να το έχετε!!!
Υλικά για το σπιτικό παστέλι (25 τεμ.):
200 γρ. σουσάμι
1 κούπα αμύγδαλα ή φιστικιά ή και τίποτα
1/2 κούπα του νες καφέ ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας γενναίες μέλι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε αμύγδαλα και φιστίκια.
- Μόλις ψηθούν, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και καβουρντίζουμε λίγο ακόμα με προσοχή να μην το κάψουμε.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα.
- Βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω και το πλάθουμε με τον πλάστη μας με γρήγορες κινήσεις πριν στεγνώσει, όσο ψιλό θέλουμε εμείς.
- Το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Δείτε επίσης Σπιτικές Καραμέλες Γάλακτος σε 6 Λεπτά
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο