Αφράτο και αρωματικό κέικ με φουντούκια για όλες τις ώρες της ημέρας είτε ως πρωινό είτε για τον απογευματινό καφέ.
Υλικά για το κέικ με φουντούκια:
5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 βανίλιες
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 φαρινάπ (500γρ.)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα φουντούκια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Η κούπα ήταν 250 γρ.
Εκτέλεση:
- Χτύπησα καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες, έριξα το λάδι, τον χυμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Τέλος έριξα το αλεύρι με το μπέικιν ,το ξύσμα και τα φουντούκια αφού τα είχα χοντροτρίψει πρώτα.
- Σε λαδωμένη κι αλευρωμένη φόρμα έριξα πρώτα τριμμένο φουντούκι κι από πάνω το μείγμα.
- Έψησα για 50 λεπτά στους 180 αντιστάσεις (ανάλογα και τον φούρνο).
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Olga Karagianni
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο