Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συνταγές γλυκώνΣυνταγές για παιδιά

Σπιτικές Καραμέλες Γάλακτος σε 6 Λεπτά

Σπιτικές Καραμέλες Γάλακτος σε 6 Λεπτά
Σπιτικές Καραμέλες Γάλακτος σε 6 Λεπτά

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σπιτικές καραμέλες γάλακτος σε μόλις 6 λεπτά για μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά για τις σπιτικές καραμέλες γάλακτος:

1 κούπα ζάχαρη
¼ κούπας νερό
½ κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Μια πρέζα αλάτι (για να εξισορροπηθεί η γλύκα)

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους, με βαρύ πάτο, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό.
  • Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Αφήστε τη ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς χωρίς να ανακατέψετε καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυστάλλωση της ζάχαρης.
  • Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες μετά από ένα ή δύο λεπτά. Οι φυσαλίδες θα γίνουν μεγαλύτερες και στη συνέχεια μικρότερες καθώς το νερό εξατμίζεται.
  • Μετά από 4-5 λεπτά, το σιρόπι θα πάρει ένα όμορφο κεχριμπαρένιο χρώμα. Αυτό είναι το στάδιο καραμελώματος που θέλετε.
  • Αφαιρέστε αμέσως το τηγάνι από την εστία της κουζίνας. Ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί, καθώς το μείγμα θα φουσκώσει έντονα.
  • Ρίξτε και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να έχετε μια λεία, μεταξένια καραμέλα.
  • Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί που χωράει στο ψυγείο και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 1-8 ώρες για να σφίξει.
  • Κόψτε σε καραμέλες και τυλίξτε τις.

Χρήσιμες συμβουλές:

  • Ο συνδυασμός ζάχαρης και νερού είναι καθοριστικός. Το πολύ νερό μπορεί να αραιώσει την καραμέλα, ενώ το πολύ λίγο μπορεί να την κάψει.
  • Πρέπει να προσέχετε συνεχώς καθώς η αλλαγή από το διαυγές σιρόπι στην κεχριμπαρένια καραμέλα μπορεί να είναι γρήγορη.
  • Βεβαιωθείτε ότι η εστία της κουζίνας διατηρεί σταθερή μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πολύ ψηλή, κινδυνεύει να καεί. Πολύ χαμηλή και δεν θα καραμελώσει σε 6 λεπτά.
  • Αν παρατηρήσετε ότι η ζάχαρη κρυσταλλώνει στα πλαϊνά του τηγανιού, απλώστε την με ένα βρεγμένο πινέλο ζαχαροπλαστικής.

πηγή

Δείτε επίσης Η πιο Εύκολη Σπιτική Μαρμελάδα Λεμόνι

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Ρολάκια κανέλας με Σοκολάτα

syntages gia olous

Σοκολατάκια Γεμιστά με Αμύγδαλωτο

syntages gia olous

Η συνταγή του Ζαχαροπλαστείου – Φανταστικό Γαλακτομπούρεκο με κρέμα και Τραγανό φύλλο

syntages gia olous

Γλυκά Μήλα στο Κουρκούτι

syntages gia olous

Ψητά Ροδάκινα στο Air Fryer

syntages gia olous

Μπισκοτένια Φυλλαράκια

syntages gia olous