Σπιτικός πασατέμπος στο Air Fryer από φρέσκους κολοκυθόσπορους με μια τραγανή γευστική τελειότητα σε αλάτι και σκόνη σκόρδου. Ένα υγιεινό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σνακ.
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά / Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά / Μερίδες: 4
Συστατικά για το σπιτικό πασατέμπο στο Air Fryer:
1 κούπα κολοκυθόσποροι
½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Οδηγίες:
- Αφαιρέστε τους σπόρους από την κολοκύθα. Καθαρίστε τον πολτό και το υγρό ξεπλένοντάς τα με κρύο τρεχούμενο νερό. Τρίψτε απαλά τους σπόρους ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να αφαιρέσετε τυχόν πολτό.
- Τοποθετήστε τους σπόρους ανάμεσα σε δύο υφασμάτινες πετσέτες πιάτων σε ένα στρώμα. Πιέστε προς τα κάτω και αφήστε να στεγνώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Ρίξτε τους σπόρους με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε ομοιόμορφα.
- Τοποθετήστε τους κολοκυθόσπορους σε ένα μόνο στρώμα στο καλάθι του Air Fryer. Ψήστε στους 175°C για 5-10 λεπτά, ελέγχοντας αρχικά στα 5 λεπτά και μετά κάθε 2 λεπτά.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, βγάλτε τους από το καλάθι και αφήστε να κρυώσουν. Αποθηκεύστε σε αεροστεγή σακούλα ziploc για 1 εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου, 1 μήνα στο ψυγείο και 3 μήνες στην κατάψυξη.
Δείτε επίσης Ψητό Καλαμπόκι στο Air Fryer
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο