Μια εύκολη κρέμα λεμονιού με 3 μόνο υλικά χωρίς αυγά και κορν φλάουρ. Ιδανική για επιδόρπιο και ως γέμιση σε τάρτες, τούρτες, κέικ ή ακόμα και σαν άλειμμα στο ψωμί!
Συστατικά για την εύκολη κρέμα λεμονιού:
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 2 βιολογικά λεμόνια, ψιλοτριμμένο
Χυμός από 2-3 λεμόνια (ανάλογα με την επιθυμητή οξύτητα)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ζεσταίνετε σιγά σιγά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Ανακατεύετε περιστασιακά για να μην καεί.
- Προσθέτετε το ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά για να αναπτυχθούν οι γεύσεις από το ξύσμα λεμονιού.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού. Ξεκινήστε με το χυμό από 2 λεμόνια και δοκιμάστε το μείγμα. Αν θέλετε η κρέμα να είναι λίγο πιο όξινη, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
- Ρίξτε το μείγμα σε μια λεπτή σήτα για να αφαιρέσετε τις φλούδες του λεμονιού και μοιράστε ομοιόμορφα ανάμεσα σε ποτήρια γλυκού ή μπολ.
- Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και ιδανικά όλη τη νύχτα.
Δείτε ακόμη Κρέμα Ρόδι
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο