Εύκολη και τραγανή μελιτζανόπιτα με σπιτικό φύλλο και με πλούσια γέμιση με τραχανά, για να απολαύσετε κάτι διαφορετικό και νόστιμο.
Υλικά για τη μελιτζανόπιτα με σπιτικό φύλλο:
1 κιλό μελιτζάνες
3 κρεμμύδια ξερά
2 ντοματούλες
300 γρ. φέτα
1 φλυτζάνι τσαγιού τραχανά γλυκό
3 αβγά
Σπιτική ζύμη για 10 φύλλα
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να κρυώσουν.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις ντομάτες σε καρέ χωρίς τη φλούδα, ρίχνουμε το τραχανά, 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε τις μελιτζάνες ξεφλουδισμένες σε κομματάκια.
- Τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη φέτα σε κομμάτια.
- Σβήνουμε τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε το φύλλο λαδώνουμε ξανά το ίδιο. Στο 5 φύλλο βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα λαδωμένα.
- Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1 ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Γιωτα Καραμπερη
Δείτε επίσης Ηπειρώτικη Ζυμαρόπιτα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο