Εύκολα ατομικά μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη ζουμερά μέσα και τραγανά απ’ έξω.
Υλικά για τα ατομικά μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη:
Για την ζύμη :
250 γρ. βούτυρο
450 γρ. αλεύρι (απ)
2 βανίλιες
120 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
Για την γέμιση :
120 γρ. ζάχαρη
80 γρ. καρύδια χονδροσπασμένα
3 μέτρια μήλα
1 κ. σ. κανέλα σκόνη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την κανέλα και τα καρύδια. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Για την ζύμη αν έχουμε μεγάλο μούλτι το χρησιμοποιούμε και βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και μόλις ενσωματωθούν είναι έτοιμη. Σ αυτή την περίπτωση το βούτυρο το χρησιμοποιούμε παγωμένο.
- Αν όμως δεν έχουμε και την κάνουμε την ζύμη στο χέρι τότε το λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και όταν ενσωματωθούν είναι έτοιμη η ζύμη.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Στρώνουμε σε ατομικά φορμάκια την ζύμη αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα στην βάση και στα πλαϊνά.
- Αδειάζουμε την γέμιση στα φορμάκια.
- Αφού τελειώσουμε με αυτά βγάζουμε την ζύμη που είχαμε βάλει στην κατάψυξη και με έναν τρίφτη την τρίβουμε. Παίρνουμε μέρος της τριμμένης ζύμης και καλύπτουμε το επάνω μέρος από φορμάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40′. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή σκέτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ και το μέλος Anna Lampropouloy
Δείτε ακόμη Ατομικά Τσουρέκια
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο