Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Γιατί Δεν Πρέπει Ποτέ να Μαγειρεύετε με Ζεστό Νερό Βρύσης

Γιατί Δεν Πρέπει Ποτέ να Μαγειρεύετε με Ζεστό Νερό Βρύσης
Γιατί Δεν Πρέπει Ποτέ να Μαγειρεύετε με Ζεστό Νερό Βρύσης

Όταν σας πιέζει ο χρόνος, μπορεί να φαίνεται εύκολη λύση να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό βρύσης για μαγείρεμα. Σε τελική ανάλυση, είναι ήδη ζεστό – ποιο είναι το κακό; Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν για αυτήν την κοινή πρακτική, επικαλούμενοι πιθανούς κινδύνους για την υγεία και ανησυχίες σχετικά με τη μόλυνση από επιβλαβείς χημικές ουσίες έως βακτηριακούς κινδύνους.

Μόλυβδος και άλλοι ρύποι

Σε πολλά παλαιότερα σπίτια, τα υδραυλικά περιέχουν μόλυβδο, ο οποίος μπορεί να εκπλυθεί στο ζεστό νερό πιο εύκολα από το κρύο. Ακόμη και τα σύγχρονα σπίτια δεν είναι απρόσβλητα. Άλλα μέταλλα, όπως ο χαλκός και το νικέλιο, μπορούν επίσης να εισχωρήσουν στο νερό όταν θερμαίνονται. Ούτε το βραστό νερό από τη βρύση αργότερα δεν θα αφαιρέσει αυτά τα μέταλλα. Οπότε το μαγείρεμα με ζεστό νερό της βρύσης μπορεί να δώσει στο γεύμα σας μια ανεπιθύμητη δόση βαρέων μετάλλων.

Πέρα από τα μέταλλα, το ζεστό νερό της βρύσης μπορεί να διαλύσει άλλες ανεπιθύμητες ουσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την επεξεργασία του νερού όπως το χλώριο ή η χλωραμίνη για την απολύμανση. Και αυτές μπορούν να αντιδράσουν με θερμαινόμενο νερό για να σχηματίσουν υποπροϊόντα που είναι επιβλαβή σε μεγάλες ποσότητες. Αν και αυτά τα επίπεδα είναι ρυθμισμένα και συνήθως ασφαλή για κατανάλωση κρύου νερού, η θέρμανση επιταχύνει τη χημική διάλυση, αυξάνοντας την έκθεσή σας κατά το μαγείρεμα.

Ο κίνδυνος της μικροβιακής ανάπτυξης

Τα βακτήρια μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θα συνδέατε με το νερό της βρύσης, αλλά το στάσιμο νερό στο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για μικροοργανισμούς όπως η Legionella, που ευδοκιμούν σε ζεστές συνθήκες. Όταν τραβάτε ζεστό νερό από τη βρύση, ενδέχεται να εισάγετε άθελά σας βακτήρια που επέζησαν από τη διαδικασία θέρμανσης. Το μαγείρεμα σε υψηλότερες θερμοκρασίες συνήθως θα τα σκοτώσει, αλλά ο κίνδυνος είναι αρκετός για τους ειδικούς να προειδοποιούν κατά της απευθείας χρήσης ζεστού νερού από τη βρύση.

Καφές ή τσάι; Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό βρύσης

Μπορεί να πιστεύετε ότι το ζεστό νερό της βρύσης είναι τέλειο για να φτιάξετε ένα γρήγορο φλιτζάνι καφέ ή τσάι, αλλά δεν είναι καλή ιδέα. Οι ίδιες ανησυχίες σχετικά με την έκπλυση μετάλλων και χημικών υποπροϊόντων ισχύουν και εδώ. Επιπλέον,το ζεστό νερό της βρύσης συχνά δεν είναι αρκετά ζεστό για να τα παρασκευάσει σωστά, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια και η γεύση. Αντίθετα, ζεστάνετε κρύο νερό σε βραστήρα ή καφετιέρα για ένα ασφαλές και νόστιμο ρόφημα.

πηγή

Δείτε ακόμη Γιατί ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Ψήσετε μια Πατάτα σε Αλουμινόχαρτο

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Καθαρισμός κουζίνας: 9 Φοβερά κόλπα για να καθαρίσεις μέσα σε 10 λεπτά

syntages gia olous

Πόσο Διαρκούν οι Ελιές και Πώς να Καταλάβετε αν Έχουν Χαλάσει

syntages gia olous

Γιατί Αυτά τα Λάδια ΔΕΝ Είναι Ιδανικά για Μαγείρεμα: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

syntages gia olous

Αυτό το Ρόφημα Το φτιάχνεις σε 5 λεπτά, το πίνεις για 5 μέρες και καις το περιττό λίπος

syntages gia olous

Το Κόλπο των Αρτοποιών για να Διατηρείτε το Ψωμί Φρέσκο για Αρκετές Ημέρες

syntages gia olous

Γνωρίζετε τη Διαφορά Μεταξύ Κόκκινου, Λευκού και Κίτρινου Κρεμμυδιού;

syntages gia olous