Αυτή η εύκολη συνταγή για σπιτικές ψαροκροκέτες στο Air Fryer μπορεί να σερβιριστεί για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα με χόρτα ή σαλάτα ως συνοδευτικό.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά / Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά / Μερίδες: 6
Συστατικά για τις σπιτικές ψαροκροκέτες στο Air Fryer:
400 γρ. σολομός σε κονσέρβα ή τόνος σε κονσέρβα, στραγγισμένος
1 μεγάλο αυγό
1/4 κούπας μαγιονέζα
1/2 κούπα φρυγανιά παναρίσματος panko
1/3 κούπας καλαμποκάλευρο
1/2 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη ή πράσινη πιπεριά
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τo Air Fryer στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τον σολομό ή τον τόνο, το αυγό, τη μαγιονέζα, τη φρυγανιά, το καλαμποκάλευρο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.
- Χρησιμοποιώντας ως μεζούρα το ⅓ κούπας, πλάστε το μείγμα σε κροκέτες. Κόψτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος για να χωρέσει στο καλάθι και αλείψτε το ελαφρά με λάδι.
- Σε παρτίδες, τοποθετήστε τις κροκέτες στο καλάθι και αλείψτε τις ελαφρά από πάνω με λάδι. Μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε τις και μαγειρέψτε άλλα 2-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε ακόμη Ψητές Αστακοουρές στο Air Fryer
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο