Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΣυμβουλέςVeganΝηστίσιμα φαγητά

Το Κόλπο για να μην Απορροφούν Λάδι οι Τηγανητές Μελιτζάνες

Το Κόλπο για να μην Απορροφούν Λάδι οι Τηγανητές Μελιτζάνες
Το Κόλπο για να μην Απορροφούν Λάδι οι Τηγανητές Μελιτζάνες

Η μελιτζάνα είναι ένα πολύ ευέλικτο τρόφιμο και μπορεί να γίνει πρώτο πιάτο, συνοδευτικό ή ορεκτικό. Επιπλέον, μπορούν να μαγειρευτούν με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του τηγανίσματος. Δυστυχώς, το μόνο πρόβλημα με τις τηγανητές μελιτζάνες είναι ότι απορροφούν πολύ λάδι αλλά υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο για να το αποφύγετε.

Αυτό οφείλεται στα μικρά κύτταρα που κάνουν αυτό το λαχανικό πολύ σπογγώδες. Βασικά, αυτά είναι μικρά κελιά που μοιάζουν με θύλακες αέρα. Όταν τηγανίζετε, ανοίγουν και η μελιτζάνα μουλιάζει στο λάδι. Υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό; Ευτυχώς, η απάντηση είναι ναι!

Αυτό θα εμποδίσει τις τηγανητές μελιτζάνες να απορροφήσουν λάδι

Φυσικά, η μελιτζάνα είναι ένα τρόφιμο με λίγες θερμίδες. Ωστόσο, μόλις αποφασίσετε να την τηγανίσετε, γίνονται αναπόφευκτα μια θερμιδική βόμβα που είναι εντελώς ακατάλληλη για τη διατροφή σας. Για να αφαιρέσετε το λάδι, δεν αρκεί καν να τη στεγνώσετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας γιατί, δυστυχώς, το λάδι ενσωματώνεται στην εσωτερική δομή της.

Για να αποφύγετε όλα αυτά και να φροντίσετε να κλείσουν τα μικρά κελιά και να μην εισχωρήσει το λάδι, πρέπει να προμαγειρέψετε τις μελιτζάνες ώστε η απορροφητικότητά τους να μειωθεί πρακτικά στο μηδέν.

Μαγειρέψτε τις μελιτζάνες στο φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε και να στεγνώσετε καλά τις μελιτζάνες σας. Αφού αφαιρέσετε την άκρη, μπορείτε να την κόψετε ανάλογα με το σχήμα που θέλετε ή σύμφωνα με τη συνταγή που πρόκειται να ετοιμάσετε. Βάλτε τα κομμάτια ή τις φέτες μελιτζάνας σε ένα πιάτο και στο φούρνο μικροκυμάτων όπου θα τα ψήσετε για 8 λεπτά σε ισχύ 800-1000 watt. Στη συνέχεια περιμένετε να κρυώσουν πριν τα τηγανίσετε. Θα δείτε ότι με αυτή τη μέθοδο προμαγειρέματος οι μελιτζάνες όχι μόνο δεν μουλιάζουν στο λάδι, αλλά κυρίως διατηρούν και τη γεύση τους.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Στύψετε Λίγο Λεμόνι στο Λάδι Όταν Τηγανίζετε

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 5 / 5. βαθμοί: 3

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Πώς να Καθαρίσετε με Ένα Μόνο Υλικό το Βρώμικο Λάδι Τηγανίσματος

syntages gia olous

Λαχανοκεφτέδες Χωρίς Αυγά με Μόνο 40 θερμίδες!

syntages gia olous

Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Αποθηκεύετε Ελαιόλαδο σε Πλαστικά Μπουκάλια

syntages gia olous

Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Γλυκό ή Ξινό Τραχανά

syntages gia olous

Φαβοκεφτέδες

Jimmy Taylor

Ψητή Κολοκύθα στο Air Fryer

syntages gia olous