Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Γνωρίζετε τη Διαφορά Μεταξύ Κόκκινου, Λευκού και Κίτρινου Κρεμμυδιού;

Γνωρίζετε τη Διαφορά Μεταξύ Κόκκινου, Λευκού και Κίτρινου Κρεμμυδιού;
Γνωρίζετε τη Διαφορά Μεταξύ Κόκκινου, Λευκού και Κίτρινου Κρεμμυδιού;

Μας κάνουν να κλαίμε συνέχεια αλλά αξίζουν καθώς δίνουν μια μοναδική γεύση στις συνταγές μας. Όμως γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ κόκκινου, λευκού και κίτρινου κρεμμυδιού; Δεν είναι μόνο το χρώμα που αλλάζει. Η διαφορά είναι επίσης αισθητή στην υφή και τη γεύση. Κάθε κρεμμύδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Και κάθε πιάτο απαιτεί ένα συγκεκριμένο είδος κρεμμυδιού. Μάθετε τι τα ξεχωρίζει μεταξύ τους για να τα μαγειρέψετε καλύτερα!

Πώς να επιλέξετε τα κρεμμύδια σας;

Όταν αγοράζετε κρεμμύδια, φροντίστε να ελέγχετε τη σκληρότητά τους. Εάν είναι αρκετά βαριά στο χέρι σας, μη διστάσετε να τα αγοράσετε. Αποφύγετε αυτά που είναι πολύ μαλακά, έχουν ταλαιπωρημένη όψη ή έχουν έντονη μυρωδιά ακόμα και πριν τα ξεφλουδίσετε. Γενικά, αυτά είναι τα σημάδια που υποδηλώνουν ότι το κρεμμύδι είναι παλιό ή σάπιο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κόκκινου, λευκού και κίτρινου κρεμμυδιού;

Κίτρινα κρεμμύδια

Είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής και διαδεδομένη ποικιλία στη μαγειρική. Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και διακρίνεται για την έντονη και ισορροπημένη γεύση του, μερικές φορές ξινή, μερικές φορές γλυκιά.

Ιδανικό για μαγείρεμα, μπορεί εύκολα να καραμελώσει και να συνδυαστεί με πικάντικες και όξινες συνταγές για να τις γλυκάνει. Συνήθως μικρού μεγέθους, με αρκετά σκληρή φλούδα και σαρκώδες εσωτερικό, τα κίτρινα κρεμμύδια είναι πιο ευαίσθητα στη γεύση από άλλα. Είναι επομένως πολύ κατάλληλα τόσο για τηγάνισμα όσο και για μαγείρεμα.

Επιπλέον διατηρούνται περισσότερο από τα κόκκινα κρεμμύδια. Αποθηκεύστε τα μακριά από το φως, σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Λευκά κρεμμύδια

Αν είναι λιγότερο συχνά στην μαγειρική, είναι κυρίως γιατί καλλιεργούνται μόνο σε ζεστές περιόδους, την άνοιξη και κυρίως το καλοκαίρι. Είναι συχνά μικρό, με λεπτή φλούδα και σάρκα με πολύ περιεκτικότητα σε νερό. Έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι πολύ τραγανό. Πλούσιο σε θείο και ζάχαρη, έχει έντονη μυρωδιά που ερεθίζει λίγο τα μάτια, αλλά η γεύση του είναι πιο γλυκιά και λιγότερο πικάντικη από αυτή του κίτρινου.

Αυτή η ποικιλία μπορεί να μαγειρευτεί με τον ίδιο τρόπο όπως το κίτρινο κρεμμύδι, αλλά έχει καλύτερη γεύση όταν αλέθεται, ψιλοκόβεται ή κόβεται σε λεπτές φέτες για να συμπληρώσει τις σαλάτες.

Κόκκινα κρεμμύδια

Αυτή η ποικιλία έχει γεύση αρκετά παρόμοια με το κίτρινο κρεμμύδι, αν και μερικές φορές πιο έντονη. Είναι ελαφρώς λιγότερο λεπτό και σαρκώδες. Και επειδή είναι ιδιαίτερα όξινο και τραγανό, τρώγεται ωμό σε σαλάτες, σάντουιτς και μπιφτέκια. Επομένως, είναι καλύτερο να το αποφεύγετε σε ζεστά φαγητά.

Εάν βρίσκετε το κόκκινο κρεμμύδι πολύ ξινό και θέλετε να το απαλύνετε πριν το φάτε ωμό, μουλιάστε το για δέκα λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό πριν.

πηγή

Δείτε επίσης Πως να Φτιάξετε Εύκολα Ελιές Θρούμπες

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 5 / 5. βαθμοί: 1

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Το πιο Εύκολο και Ανέξοδο Γλυκό

syntages gia olous

12 τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο

syntages gia olous

Γιατί Αυτά τα Λάδια ΔΕΝ Είναι Ιδανικά για Μαγείρεμα: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

syntages gia olous

Λίπη βρωμιές και μαυρίλες στα ντουλάπια κουζίνας: Το σπιτικό καθαριστικό που θα σε σώσει

syntages gia olous

Πως να Ξεχωρίστε Εύκολα και Γρήγορα τον Κρόκο από το Ασπράδι του Αυγού

syntages gia olous

Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Πλένετε τα Μανιτάρια πριν τα Μαγειρέψετε ή τα Αποθηκεύσετε

syntages gia olous