Η εμβληματική ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα είναι ενα εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό.
Υλικά για την ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. φέτα
1 αυγό
Εκτέλεση:
- Σε μπολ βάζω το αλεύρι και κάνω μια λακκούβα και ρίχνω το αυγό λίγο αλάτι, λίγη τριμμένη φέτα και νερό (γύρω 200ml) μέχρι να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.
- Λαδώνω πολύ καλά ένα ταψί (No 30) ρίχνω τον χυλό και από πάνω τρίβω την υπόλοιπη φέτα και ραντίζω με λάδι πολύ, πολύ καλά.
- Ψήνω στις αντιστάσεις στους 200 για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ καλά!!
- Το μυστικό για να γίνει τέλεια και καλοψημένη η πίτα μας είναι η στρώση του χυλού να είναι πολύ λεπτή.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Eleni Kalisperati
Δείτε ακόμη Μπατζίνα με Κόκκινη Κολοκύθα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο