Γευστικά και τραγανά κουλούρια με φιστίκια Αιγίνης που αρέσουν πολύ!!!
Υλικά για τα κουλούρια με φιστίκια Αιγίνης:
1 φλιτζάνι (225 γρ.) βούτυρο ανάλατο, μαλακό
1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά (2 για τη ζύμη, 1 για το άλειμμα)
1/2 φλιτζάνι (120ml) γάλα
1 κουταλάκι βανίλιας
1/2 κουταλάκι εσάνς αμυγδάλου (προαιρετικά)
4 κούπες (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι (120 γρ.) φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Για το άλειμμα
1 αυγό
1 κουταλιά νερό
Λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους (175°C). Βάλτε ένα χαρτί ψησίματος σε ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί και χτυπήστε μέχρι να γίνει αφράτο.
- Προσθέστε 2 αυγά, ένα τη φορά, αναμειγνύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέστε το γάλα, τη βανίλια και το εσάνς αμυγδάλου.
- Σε άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου, αναμειγνύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Προσθέστε και τα ψιλοκομμένα φιστίκια και ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πάρτε λίγη ζύμη και κάντε λωρίδες περίπου 25 εκατοστά.
- Φτιάξτε πλεξούδες ή κύκλους η όπως θέλετε και τα βάζετε στο ταψί. Τα αλείφετε με το αυγό και πασπαλίζετε λίγο από πάνω.
- Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Aigli Marnerou
Δείτε επίσης Λαδοκούλουρα Κρήτης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο