Φτιάξτε αρωματικό γλυκό του κουταλιού μήλο φιρίκι με κανέλα, αρμπαρόριζα και αμύγδαλα. Με μοναδικό άρωμα και λαμπερό χρώμα που διατηρείται για μήνες σε αποστειρωμένα βάζα.
Υλικά για το γλυκό του κουταλιού μήλο φιρίκι:
2 κιλά μήλα φιρίκια
11/2 κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. γλυκόζη
1 μεγάλο στικ κανέλας
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
150 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα και ελαφρώς καβουρδισμένα
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
Χυμός από ένα λεμονί για το γλυκό
Χυμός από μισό λεμόνι για τη διατήρηση των μήλων
Εκτέλεση:
- Διαλέγουμε μήλα φιρίκια ίδιου μεγέθους.
- Πλένουμε, στραγγίζουμε, αφαιρούμε τον πυρήνα με ειδικό εργαλείο, καθαρίζουμε τη φλούδα. Τοποθετούμε τα καθαρισμένα φιρίκια σε ένα ευρύχωρο μπολ στο οποίο έχουμε βάλει νερό και χυμό από μισό λεμόνι.
- Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Το βάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσει ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα. Σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε.
- Προσθέτουμε τη γλυκόζη, βράζουμε 5 λεπτά και κατεβάζουμε. Την άλλη μέρα, το ξαναβάζουμε στη φωτιά για κάνα 10 λεπτό, ρίχνουμε το λεμόνι, την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα και βράζουμε λίγο ακόμα για να σταθεί το σιρόπι.
- Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα. Τα αφήνουμε για 24 ώρες και το αποθηκεύουμε εντός ή εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος.
Μια συνταγή από την ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! και το μέλος Eva Amit
Δείτε επίσης Γλυκό Κουταλιού Μπανάνα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο