Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη για παραδοσιακή φάβα με βελούδινη και απαλή γεύση. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό τη Σαρακοστή και όχι μόνο.
Υλικά για την παραδοσιακή φάβα:
300 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
2 φύλλα δάφνη
2 καροτάκια ψιλοκομμένα
Λίγα σποράκια μπαχάρι
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, κάπαρη
Κρεμμύδι καραμελωμένο (προαιρετικά)
Ντοματίνι κονφί (ψημένο σε λάδι) (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε τη φάβα, τη ζεματίζουμε σε καυτό νερό για 1 λεπτό και τη σουρώνουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τη φάβα. Ρίχνουμε τα μυρωδικά μαζί με νεράκι ζεστό ή ζωμό λαχανικών αφήνουμε να σιγοβράζει.
- Τσεκάρουμε αν χρειάζεται κι άλλο νερό μέχρι να αρχίσει να διαλύεται και να έχει πιεί όλο το ζουμί. Ρίχνουμε το χυμό απ’ το λεμόνι και δοκιμάζουμε εάν θέλει αλάτι.
- Χρησιμοποιούμε μούλτι η μπίμερ για να πολτοποιήσουμε τη φάβα, τη βγάζουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με το καραμελωμένο κρεμμύδι, τη ψητή ντομάτα, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και κάπαρη
- Εάν δε θέλουμε τα παραπάνω βάζουμε απλά ελαιόλαδο και κρεμμύδια κομμένα λεπτές ροδέλες.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Kallia Magi
Δείτε επίσης Παραδοσιακή Φασολάδα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο