Λαχανοντολμάδες με τουρσί λάχανο, ενα φαγητό που ξυπνάει πολλές αναμνήσεις καθώς το έφτιαχναν συχνά οι γιαγιάδες μας στις γιορτές. Θέλει λίγο προσοχή στο αλάτι γιατί το τουρσί είναι αλμυρό.
Υλικά για τους λαχανοντολμάδες με τουρσί λάχανο:
Για τη γέμιση
Ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά
250 γραμμάρια κρεμμύδι
150 γραμμάρια μαϊντανό
200 γραμμάρια ρύζι άσπρο
1 κουταλάκι του γλυκό αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
Λάχανο τουρσί όσο χρειαστεί για να τυλίξουμε όλη τη γέμιση περίπου ένα μέτριο λάχανο
Για την κατσαρόλα
200 γραμμάρια ζουμί από το τουρσί
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
700 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της της γέμισης και αφήνω στην άκρη να δέσουν λίγο οι γεύσεις.
- Τυλίγω τους ντολμάδες με τα φύλλα από το τουρσί λάχανο και τοποθετώ σε βαθιά κατσαρόλα.
- Διαλύω στο ζουμί από το τουρσί την πάπρικα και ρίχνω στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και την ντομάτα.
- Τοποθετώ επάνω ένα πιάτο και ένα βάρος για να μη μας ανοίξουν στο βράσιμο. Σιγοβράζω για δύο με δυόμιση ώρες περίπου να μαλακώσει καλά το λάχανο.
- Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να βάλει και λίγο μπούκοβο μέσα στην κατσαρόλα
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Panagiotis Ampatzis
Δείτε επίσης Λαχανοκεφτέδες Χωρίς Αυγά με Μόνο 40 θερμίδες!