Τα κεφτεδάκια κατσαρόλας είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο που θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για τα κεφτεδάκια κατσαρόλας:
700 γρ. κιμά ανάμεικτο
2 φέτες ψωμί
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Λίγο κύμινο
Λίγη ρίγανη
1 κουτί χυμό ντομάτας
3 πατάτες
3 καρότα κομμένα σε μπαστούνια
1 κόκκινη πιπεριά
Κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 δαφνόφυλλο
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Δείτε ακόμη Κεφτεδάκια Λαχανικών
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε πρώτα τον κιμά για τα κεφτεδάκια. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί που έχουμε μουλιάσει σε νερό, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο. Ρίχνουμε και λίγο λάδι και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά να ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι. Ρίχνουμε την πιπεριά, τα καρότα, τις πατάτες, τα σοτάρουμε λίγο και αυτά και προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας.
- Βάζουμε από πάνω και τα κεφτεδάκια, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1 δαφνόφυλλο και τέλος λίγο νεράκι.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό και 15λ πριν το τέλος, προσθέτουμε και το καλαμπόκι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Δεληγιάννη Κατερίνα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο