Αυτή η ζύμη πίτσας με γιαούρτι χρειάζεται μόλις 2 υλικά και φτιάχνεται σε μόλις λίγα λεπτά χωρίς μαγιά ή χρόνο φουσκώματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πρωτεϊνική βάση πίτσας με ελαφρώς μαστιχωτή κρούστα, σχεδόν σαν αυτές τις ακριβές πίτσες με προζύμι που μπορείτε να αγοράσετε. Αλλά αυτή είναι πολύ φθηνότερη και πιο εύκολη. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος – περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια ψήνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Υλικά:
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 0%
Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε Σπιτική Ζύμη Πίτσας Ολικής Αλέσεως
Πώς να φτιάξετε τη ζύμη πίτσας με γιαούρτι:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C/180°C (αέρας).
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι και γιαούρτι.
Ξεκινήστε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά όταν αρχίσει να φουσκώνει χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε για 30 δευτερόλεπτα.
Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για ένα ή δύο λεπτά. Αν είναι λίγο κολλώδης τότε προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Στη συνέχεια, με πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε κύκλο. Μπορείτε να την κόψετε με ένα μαχαίρι σε πιο κυκλικό σχήμα αν προτιμάτε.
Βάλτε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βγάλτε τη βάση πίτσας από το φούρνο και προσθέστε σάλτσα πίτσας, τυρί που λιώνει και τα υλικά που προτιμάτε.
Ξαναβάλτε την πίτσα στο φούρνο για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει η κρούστα γύρω από τις άκρες.