Πάω στοίχημα ότι αν και σας αρέσει η φάβα δεν την φτιάχνετε γιατί έχει την κακή συνήθεια να καίγεται εύκολα και να κολλάει στην κατσαρόλα πιτσιλώντας ταυτόχρονα παντού.
Ορίστε τι πρέπει να κάνετε.
Βάλτε την φάβα σε νερό. Μετά από κάποιες ώρες θα έχει πιει όλο το νερό και θα έχει φουσκώσει.
Συμπληρώστε νερό, ένα δάχτυλο πάνω από την φάβα. Την άλλη μέρα βάλτε την σε πάρα πολύ σιγανή φωτιά να βράσει.
Αν δεν έχετε το κατάλληλο ηλεκτρικό μάτι ή κουζίνα αερίου, κάνει ακόμα και το γκαζάκι του καφέ και μάλιστα «στο λίγο». Αφήνετε να βράσει καλά. Κάποια στιγμή η φάβα θα διαλύεται στο χέρι σας.
Για να πήξει και να πάρει την γνωστή γιαουρτώδη υφή της βάλτε το βολικό μακρύ μιξεράκι και λιώστε την μέσα στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό η φάβα σας είναι έτοιμη.
Αν την θέλετε πιο μαλακή μπορείτε να βάλετε περισσότερο νερό.
Και μην ξεχάσετε: εκτός από το κρεμμύδι βάλτε στην φάβα σας και κομματάκια από την φλούδα του λεμονιού.
Δείτε επίσης Ξέρετε Γιατί Πρέπει να Μουλιάζετε τα Φασόλια πριν τα Μαγειρέψετε;