Αυτό είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σπιτικό μείγμα για ρόφημα ζεστής σοκολάτας και χρειάζονται μόνο 5 υλικά για να το φτιάξετε. Είναι ΤΟΣΟ εύκολο στην παρασκευή του και φθηνότερο από το να αγοράσετε έτοιμη (που συχνά είναι γεμάτη με πρόσθετα).
Συστατικά για το σπιτικό μείγμα για ρόφημα ζεστής σοκολάτας:
- 85 γρ. κακάο σε σκόνη – Χρησιμοποιήστε την καλύτερη ποιότητα που μπορείτε καθώς κάνει πραγματικά τη διαφορά. Από εκεί πηγάζει όλη η γεύση.
- 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ – Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά είναι το «μυστικό» συστατικό καθώς βοηθά στο να γίνει πραγματικά κρεμώδες.
- 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι – Αυτό βοηθά να αναδείξει όλη τη γλυκύτητα. Μπορείτε να μην το βάλετε αλλά δεν θα έχετε την ίδια γεύση.
- 35 γρ. γάλα σε σκόνη – Αυτό προσθέτει επίσης κρεμώδη υφή και δίνει μια πραγματική αυθεντική ζεστή γεύση κακάο. Είναι απαραίτητο αν θέλετε το καλύτερο μείγμα για ζεστή σοκολάτα.
- 280 γρ. κοκκοποιημένο γλυκαντικό – Από εκεί προέρχεται όλη η γλυκύτητα και το μείγμα ζεστής σοκολάτας πρέπει να είναι γλυκό. Επιλέξτε ζάχαρη ή αν θέλετε μια πιο υγιεινή εναλλακτική, στέβια ή ζάχαρη καρύδας.
Δείτε ακόμη Πως να Ξεπαγώσετε το Κρέας Διατηρώντας την Ποιότητά του
Πώς να φτιάξετε το μείγμα ζεστής σοκολάτας
Απλώς ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα αεροστεγές δοχείο και ανακατέψτε όλα καλά.
Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γλύκα για να ταιριάζει στα δικά σας γούστα, αλλά όσο λιγότερη ζάχαρη χρησιμοποιείτε, τόσο πιο πικρή θα είναι.
Αν θέλετε περισσότερη απόλαυση, θα μπορούσατε να τρίψετε μαύρη σοκολάτα 80% κακάο και να την ανακατέψετε.
Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 4 φλιτζάνια μείγμα. Το πόσες μερίδες είναι εξαρτάται από το πόση ποσότητα χρησιμοποιείτε κάθε φορά. Αλλά θα πρέπει να σας δώσει περίπου 10 μερίδες, με βάση 3 κουταλιές της σούπας κάθε φορά.
Προτάσεις σερβιρίσματος
Ανακατέψετε 2-3 κουταλιές της σούπας από το σπιτικό μείγμα σοκολάτας σε 1 φλιτζάνι (250 ml) ζεστό γάλα. Μπορείτε να προσθέσετε περσότερο για πιο έντονη γεύση σοκολάτας αν θέλετε. Θα μπορούσατε επίσης να το ανακατέψετε σε ζεστό νερό, αν το θέλετε πιο ελαφρύ, και παρόλο που το γάλα σε σκόνη το κάνει κρεμώδες, δεν θα ήταν τόσο κρεμώδες.
Πώς να αποθηκεύσετε το μείγμα σοκολάτας
Εάν το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο, τότε θα διατηρηθεί έως και 3 μήνες. Μπορεί πραγματικά να διατηρηθεί για έως και ένα χρόνο εάν αποθηκευτεί σωστά, αλλά η γεύση δεν είναι τόσο καλή μετά από 3 μήνες.