Νηστίσιμη πατατόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο και σούπερ γέμιση!
Υλικά για τη νηστίσιμη πατατόπιτα:
Για το φύλλο:
4 φλ. του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύδι
2,5 φλ. του τσαγιού χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
5-6 πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δείτε ακόμη Παραδοσιακή Τσουκνιδόπιτα με Κουρκούτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και τρίβουμε καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι.
- Τα χωρίζουμε σε οχτώ μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο λεκανάκι και με λίγο λάδι από επάνω και τα αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστούν.
- Βράζουμε τις πατάτες και μετά τις λιώνουμε με το πιρούνι.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σιγά σιγά να μαραθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι λίγο πάπρικα και λάδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια τις ζύμης και το ανοίγουμε με λίγο νισεστέ σε λεπτό φύλλο.
- Το λαδώνουμε, το διπλώνουμε στη μέση βάζουμε γέμιση και το κάνουμε ρόλο.
- Σε λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τα 8 ρολά.
- Τα περνάμε με λαδάκι και με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου
- ανάλογα τον φούρνο σας να πάρει ωραίο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο