Πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ με κρέμα καραμελέ που συνδυάζει δυο αγαπημένες γεύσεις από τα παιδικά μας χρόνια.
Υλικά για το κέικ με κρέμα καραμελέ:
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κακάο
Μισή κούπα σπορέλαιο
300 ml γάλα
2 βανίλιες
3 αυγά
Για την κρέμα
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. γάλα εβαπορέ
3 αυγά
1 βανίλια
1 συσκευασία έτοιμο σιρόπι καραμέλα
Δείτε ακόμη Swivel: ένα απίστευτα αφράτο κέικ με υπέροχη γεύση nutella
Εκτέλεση:
- Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε το σιρόπι της καραμέλας στο πάτο της φόρμας.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ και το ρίχνουμε πάνω στην καραμέλα.
- Χτυπάμε το ζαχαρούχο με το εβαπορέ, τα αυγά και τη βανίλια για τρία λεπτά και τη βάζουμε πάνω από το κέικ.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ένα βαθύ ταψί με βραστό νερό.
- Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς αέρα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά, το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ioanna Koulouri
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο