Μια μοναδική συνταγή για παραδοσιακή ρυζογαλόπιτα για κάθε περίσταση που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της!
Υλικά για την παραδοσιακή ρυζογαλόπιτα:
500 γρ. φύλλο κρούστας
Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τα φύλλα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα για πασπάλισμα
Για το ρυζόγαλο
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ρύζι
6-8 κ.σ ζάχαρη
4 καλές κ.σ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
Δείτε ακόμη Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε πρώτα το ρύζι για 7 λεπτά και σουρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και κρατώντας λίγο αραιώνουμε το κορν φλάουρ.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, ρίχνουμε το ρύζι μέσα και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά. Το βάζουμε στην άκρη για μισή ώρα.
- Σε ένα ταψί νούμερο 34άρι λαδώνουμε κάτω βάζουμε έξι φύλλα λαδωμένα, προσθέτουμε το ρυζόγαλο και κλείνουμε τα φύλλα γύρω-γύρω.
- Βάζουμε από πάνω άλλα 6 φύλλα λαδωμένα, κλείνουμε γύρω-γύρω τα φύλλα με τη βοήθεια ενός πινέλου και χαρακώνουμε.
- Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά στους 180 βαθμούς, αέρα ή αντιστάσεις.
- Μόλις βγει η πίτα από το φούρνο την αφήνουμε για 5 λεπτά, κόβουμε και πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές και το μέλος Ioanna Koulouri
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο