Μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβέτσι κοτόπουλο για όλη την οικογένεια.
Υλικά για το γιουβέτσι κοτόπουλο:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Ελαιόλαδο
2 με 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή μια κονσέρβα κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
3 μπαχάρια κόκκους
Κριθαράκι μέτριο
Δείτε ακόμη Γιουβέτσι με Πρόβειο Κρέας
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και το κοτόπουλο μέσα και το τσιγαρίζουμε να ροδίσει λίγο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για λίγο.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τον πελτέ, την φρέσκια ντομάτα ή την κονσέρβα.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
- Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Καβουρδίζουμε το κριθαράκι 2-3 λεπτά, το ρίχνουμε στο ταψί, βάζουμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε με την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι (ζεστό) να σκεπάζει το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης
Δείτε επίσης Κοτόπουλο Λεμονάτο Κατσαρόλας
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο