Η μετατροπή των καθημερινών υλικών σε πλούσιο και κρεμώδες σπιτικό ζαχαρούχο γάλα είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε. Με λίγα μόνο βήματα, θα έχετε έτοιμο ένα ευέλικτο συστατικό για να αναβαθμίσετε τις αγαπημένες σας συνταγές.
Για να φτιάξετε σπιτικό ζαχαρούχο γάλα, θα χρειαστείτε:
240 ml πλήρες γάλα
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Το προαιρετικό εκχύλισμα βανίλιας μπορεί να προσθέσει μια απολαυστική ενίσχυση γεύσης.
Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Φυστικοβούτυρο με Ένα Μόνο Υλικό!
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε ανακατεύοντας το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά για 30-40 λεπτά.
Ανακατεύουμε περιστασιακά καθώς το γάλα μειώνεται και πήζει σε μια κρεμώδη σύσταση. Αυτή η σταδιακή διαδικασία μαγειρέματος εξασφαλίζει μια λεία υφή που μοιάζει με συμπυκνωμένο γάλα από κατάστημα.
Βγάλτε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας, ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να λιώσει πλήρως και, αν θέλετε, προσθέστε λίγο εκχύλισμα βανίλιας για επιπλέον γεύση.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει πριν το μεταφέρετε σε βάζα.
Αποθηκεύστε το σπιτικό ζαχαρουχο γάλα στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες και απολαύστε το ως μια νόστιμη προσθήκη σε επιδόρπια, ροφήματα ή ακόμα και μόνο του.
Δείτε επίσης Πως να Φτιάξετε Εύκολα Σπιτική Μερέντα