Αυτά τα νόστιμα ντόνατς στο Air Fryer έχουν υφή τους είναι ελαφρώς διαφορετική από ένα κλασικό ντόνατ, αλλά είναι μαλακά και αφράτα εσωτερικά, με τραγανό και μαστιγωτό εξωτερικό. Είναι μια φανταστική γλυκιά απόλαυση που θα σας καθηλώσει από τη στιγμή που θα τα δοκιμάσετε!
Συστατικά για τα ντόνατς στο Air Fryer:
Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι απλό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
140 ml πλήρες γάλα
1 μεγάλο αυγό
14 gr. (ένα πακέτο) ξηρή μαγιά
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την επικάλυψη ζάχαρης κανέλας:
200 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. αλεσμένη κανέλα
Δείτε ακόμη Ψητά Μήλα στο Air Fryer
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το γάλα και ένα αυγό, τη μαγιά και το μισό λιωμένο βούτυρο (50 γρ.) και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μην κολλάει πλέον η ζύμη στα πλαϊνά του μπολ. Αν ζυμώνετε με το χέρι, μεταφέρετε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχετε λεία και ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε και αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες. Εν τω μεταξύ, στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Βγάζετε τη ζύμη από το μπολ σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι. Χρησιμοποιήστε τον πλάστη και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 2,5 εκατοστών (μην την κάνετε πολύ λεπτή γιατί θα γίνουν επίπεδα ντόνατ). Κόψτε τα σχήματα των ντόνατ χρησιμοποιώντας τον κόφτη ντόνατ ή στρογγυλα κουπάτ.
- Μεταφέρετε τα ντόνατς στο ταψί και αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο. Καλύψτε με καθαρή πετσέτα ή χαλαρή μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 45 λεπτά.
- Θερμαίνετε το Air Fryer στους 180°C και αλείφετε ελαφρά το καλάθι με λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο.
- Μεταφέρετε προσεκτικά τους λουκουμάδες στο καλάθι (2-4 ντόνατς τη φορά, ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού) και ψήνετε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζετε από το καλάθι και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
- Αλείψτε τα ζεστά ντόνατς με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε κάθε ντόνατς με ζάχαρη κανέλα.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο