Αυτό το γρήγορο και εύκολο τηγανητό ψάρι στο Air Fryer είναι τραγανό και εκπληκτικά γευστικό εξωτερικά και τρυφερό εσωτερικά, χωρίς πολλές θερμίδες.
Συστατικά για το τηγανητό ψάρι στο Air Fryer:
Μισό κιλό φιλέτα λευκού ψαριού (γλώσσα ή μπακαλιάρος λειτουργούν καλά)
½ φλιτζάνι φρυγανιά panko
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Δείτε ακόμη Τηγανητό Κοτόπουλο στο Air Fryer
Οδηγίες:
- Αναμείξτε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τα ιταλικά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο.
- Στεγνώστε τα φιλέτα και κόψτε τα σε κομμάτια πλάτους 2-4 εκατοστών.
- Αλείψτε τα με λάδι.
- Κυλιστέ απαλά τα ψάρια στο πιάτο, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
- Τοποθετήστε τα ψάρια σε αντικολλητικό χαρτί.
- Καλύψτε τα ψάρια με ένα δεύτερο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή έναν πλάστη, πιέστε ελαφρά τα ψάρια. Θα μείνει το πανάρισμα καλύτερα με αυτόν τον τρόπο και θα φύγει λιγότερο κατά το μαγείρεμα.
- Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer με μαγειρικό σπρέι για να αποτρέψετε το να κολλήσουν τα ψάρια.
- Τοποθετήστε τα ψάρια στο καλάθι ώστε να υπάρχει χώρος ανάμεσα σε κάθε κομμάτι. Μην γεμίζετε υπερβολικά το καλάθι. Ίσως χρειαστεί να μαγειρέψετε τα ψάρια σε παρτίδες.
- Ψήνετε στους 200°C για 10-12 λεπτά. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το πάχος και το πλάτος των κομματιών ψαριού. Ελέγχετε τα ψάρια κατά διαστήματα. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι 60°C.
- Βγάλτε τα από το καλάθι και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο