Φτιάξτε ρολό γαλοπούλας στο Air Fryer σε λιγότερο από μία ώρα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Από στήθος γαλοπούλας με χρυσαφένια, τραγανή πέτσα.
Συστατικά για το ρολό γαλοπούλας στο Air Fryer:
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αλεσμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 στήθος γαλοπούλας με κόκαλο, με δέρμα (περίπου 1,2 κιλά)
Ελαιόλαδο
Δείτε ακόμη Τηγανητό Κοτόπουλο στο Air Fryer
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε μαζί το αλάτι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, το φασκόμηλο, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και την καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
Αλείψτε το στήθος γαλοπούλας με ελαιόλαδο και τρίψτε και από τις δύο πλευρές με το ξηρό μείγμα, φροντίζοντας να μπει κάτω από το δέρμα όπου είναι δυνατόν. Βάλτε τη γαλοπούλα με το δέρμα προς τα κάτω στο καλάθι του Air Fryer και ψήστε στους 180 βαθμούς C για 20 λεπτά.
Ανοίξτε προσεκτικά το καλάθι και αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα ώστε να είναι με το δέρμα προς τα πάνω. Κλείστε το καλάθι και ψήστε μέχρι ένα θερμόμετρο ψησίματος που έχει τοποθετηθεί στο πιο παχύ μέρος του κρέατος να δείξει 75 βαθμούς C, περίπου άλλα 15 λεπτά. Αφήνετε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 10 λεπτά, μετά κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.