Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μανταρίνι, ιδανικό για τον καφέ και για επιδόρπιο.
Υλικά για το κέικ μανταρίνι:
4 αυγά
1 πακέτο μαργαρίνη ( 200 γρ.)
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού χυμό μανταρινιού
Ξύσμα από δύο μανταρίνια
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά, την μαργαρίνη και την ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
- Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα που την έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στην αντίσταση για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Όταν κρυώσει το κέικ το βγάζουμε από την φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Γιούλα Λαμπρογεωργου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο