Αυτά τα λαχανάκια Βρυξελλών στο Air Fryer είναι τέλεια ροδισμένα εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά. Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε όλες τις μέρες της εβδομάδας!
Προετοιμασία: 10 λεπτά / Μαγείρεμα: 9 λεπτά / Μερίδες: 4
Υλικά για τα λαχανάκια Βρυξελλών στο Air Fryer:
Μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
Δείτε ακόμη Παντζάρια στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και μετά κόβουμε τις στεγνές άκρες. Κόβουμε κάθε λαχανάκι στη μέση κατά μήκος.
- Ρίχνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και το κρεμμύδι σε σκόνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να καλυφθούν καλά τα λαχανάκια.
- Προθερμαίνουμε το Air Fryer στους 180°C. Μόλις προθερμαθεί, απλώστε τα λαχανάκια ομοιόμορφα μέσα στο καλάθι.
- Μαγειρέψτε για 9 λεπτά, αναποδογυρίζοντας και ανακινώντας τα λαχανάκια Βρυξελλών στα μισά του χρονου για να ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε επιπλέον 1-2 λεπτά χρόνο μαγειρέματος ανάλογα με το επίπεδο ροδίσματος που σας αρέσει.
- Βγάλτε τα λαχανάκια Βρυξελλών και απολαύστε τα όπως είναι ή με την αγαπημένη σας σάλτσα.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο