Κλασική συνταγή για σπιτικό ρυζόγαλο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Τρώγεται ζεστό ή κρύο ως επιδόρπιο, ένα γρήγορο γλυκό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή ακόμα και πρωινό.
Υλικά για το σπιτικό ρυζόγαλο:
Ένα φλυτζάνι του καφέ γεμάτο ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι κρέμα βανίλια (43 γρ.)
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το ρύζι με νερό, αναλογία 1:2 σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το γάλα να κάψει ( όχι να βράσει), εκτός από μισό φλιτζάνι, στο οποίο διαλύουμε τη σκόνη και τη ζάχαρη.
- Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό ρίχνουμε σταδιακά το καυτό γάλα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνέχεια και βράζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα του κρύου γάλακτος ανακατεύοντας. Το αφήνουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να κάνει μπουρμπουλήθρες. Εδώ κινδυνεύει να κολλήσει, ανακατεύομε με πάθος, δε σηκώνουμε τηλέφωνο, δεν κοιτάμε σίριαλ. Μόλις ηρεμήσει το σερβίρουμε στα μπολ.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Melina Stamataki
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο